Julklappstips!

Om du skriver själv och vill önska dig en bok eller ge bort en bok till en skrivarvän. Här kommer tips på tre inspirerande böcker!

Stephen King - On Writing En riktig klassiker som jag fick av en vän när jag berättade om mina skrivardrömmar. Den är bra! Som jag minns boken handlar den främst om att inte ge upp. Och det är viktigt att påminna sig om. Även en stjärna som Stephen King har haft motgångar och blivit refuserad. (Min bok i svensk översättning verkar just nu vara slutsåld.)

Dag Öhrlund - Skriv din bok och sälj den! En maffig bok om förlagsbranschen, intervjuer med förläggare och författare blandat med personliga erfarenheter. Ett måste för alla som funderar på att skicka in ett manus till ett förlag!

John Yorke - Inte the Woods En relativt ny bok om dramaturgi som vi även har på litteraturlistan på manusutbildningen. Den här ska jag själv plöja i jul. "Alla" säger att den är bra. Så upp på önskelistan! Om struktur, karaktär, dialog, undertext... allt du behöver veta!

Tre favoriter i min bokhylla.

Tre favoriter i min bokhylla.