Sista putsen och nytt år

Det är några dagar kvar till deadline för projektet som vi arbetat med under hösten vid Alma manusutbildning. Idag har några ur klassen haft läsning hemma hos mig. Vi har försökt lyssna in våra kortfilmsmanus för sista putsen. Det är inte alls dumt att få höra hur dialogen låter "på riktigt". Skit! Den var nog inte så kul som jag hade hoppats på... 

Mitt manus är dialogdrivet och det är tydligen svårt, precis som det är att skriva komedi. Japp, jag gick in med allt jag hade och försökte mig på det jobbigaste direkt.

I januari väntar en ny terminen som sätter fart i samband med Göteborg Film Festival. Vi ska lära oss skriva dramaserie och när terminen är slut ska vi ha synopsis och ett avsnitt klart. Jag ser verkligen fram emot den här terminen. Jag vill lära mig allt!

Och så har det blivit dags att säga hejdå till 2016. Året då jag sa upp mig från jobbet jag haft i sammanlagt 12 år. Året då jag började på ett nytt jobb och sen sa jag upp mig IGEN för att börja en utbildning. Jag hoppade högt! Då är risken förstås enorm att falla pladask. Fast det är spännande också, eller hur? Nästan som på film.

Gott nytt 2017! Vi ses då.

Vi läser varandras manus och blir kloka.

Vi läser varandras manus och blir kloka.