Tips: 3 böcker om att leva sin dröm

Att bryta upp och försöka leva lite närmare en dröm rör upp känslor. Jag blir otroligt glad när jag hör att flera runt omkring mig har börjat skriva på fritiden sedan jag sa upp mig från jobbet. Tagit tag i sina drömmar! Slutat vänta. Tänk att kunna inspirera till något sånt!

Du behöver inte säga upp dig från jobbet för att börja skriva. Det är världens billigaste hobby som du kan syssla med lite när som helst. Och jag, ja jag jobbar fortfarande som copywriter och i olika projekt med mina tidigare arbetskamrater. Jag har inte slutat med något. Jag har bara börjat skriva ännu mer! Det är en nypa-sig-i-armen-lyx. Jag kommer att leva min dröm under minst ett och ett halvt år, så länge som manusutbildningen håller på.

Elisabeth Gilbert är känd för att ha skrivit bästsäljaren Eat, pray, love och för hennes Ted talks som setts av miljoner tittare. I boken Stor magi: Leva kreativt utan rädsla går hon djupare  in på ämnet kreativitet. Mycket uppiggande tycker jag för du behöver inte "quit your dayjob" för att leva kreativt. Du kan skriva en roman ändå! (Och det är vad de flesta författare gör.)

Att ta babysteps föreslår även författarna Viktoria Höglund och Sofia Rasmussen i boken Från jobbdröm till drömjobb: dags att ta steget?

Att vara copywriter och inte läsa Nina Åkestams bok Meningen med hela skiten vore synd, tycker jag. Den handlar om framgång, gå in i väggen och att lämna reklambranschen. Läsvärd om du funderar på vilken dröm som är din. 

 

Ibland är gräset verkligen grönare på andra sidan!

Ibland är gräset verkligen grönare på andra sidan!