Samlar du också på papper?

Ja, jag erkänner. Jag är en hoarder. Om ni minns Carrie Bradshaws vägg med tidsskriftsamlare, exakt sån är jag. Har mycket svårt att slänga intressanta artiklar och magasin - som jag ska läsa sen eller läsa igen. Det vansinniga är att jag haft nytta av mina sparade helgbilagor från början av 2000-talet. (Nu får jag skamsköljningar över hela kroppen av detta erkännande. Hurv!)

Som student på 90-talet tillbringade jag gärna tid i ålderdomliga artikelarkiv. Sen kom tjänsten artikelsök via webben. Jag tjatade till mig ett sånt abonnemang på reklambyrån där jag jobbade. Det var nog bara jag som använde "verktyget" (internet-lingo från den tiden). Men vem har inte blivit galen av att spara ner pdf:er som ska läsas eller av att bokmärka saker man tycker är intressant? Det gick möjligen i internets barndom, men inte längre.

Så kom Pinterest. Som jag älskat Pinterest! Möjligheten att spara inspirerande bilder på nätet och inte i bokhyllor på dyra innerstadskvadratmeter. Halleluja! Minst lika revolutionerande som Spotify eller Netflix. Ajöss travar med fysiska magasin och bokmärkeslistor på datorn långa som toapappersrullar. Det enda som är knepigt är att spara artiklar, det gör sig ofta inte så bra utan vettiga bilder. Så fick jag tipset om... tam, tam, tam: Instapaper. Du samlar helt enkelt alla artiklar du vill läsa på ett snyggt sätt i ett digitalt arkiv. Sjukt bra!

Bonustips för heavy hoarders: plåta av det du tvekar kring att återvinna och spara bilden i molnet. Funkar på allt - från älskade gamla magasin till bröllopsklänningen!

Det som inte går till återvinningen kan man vika...  väldigt hett 2013 . 

Det som inte går till återvinningen kan man vika... väldigt hett 2013