Oj, jag vann!

Det är fantastiskt kul att ha vunnit min första pitch som manusförfattare. Konkurrensen var stenhård, mitt bidrag ”Kämpa tjejer!” vann i kampen mot 361 andra bidrag i Skrivas och Storytels stora ljudbokstävling.

I filmbranschen handlar allt om att pitcha. Du ska kunna berätta om ditt projekt (film eller serie) på ett säljande vis inför en kritisk publik. I reklambranschen, min expertis, vinns också de flesta nya uppdrag genom en pitch. Man presenterar helt enkelt ett förslag som kunden gillar mer än andra.

Det finns ett roligt uttryck som kallas hisspitch. Det ska inte ta längre tid att förklara en idé än vad det tar att åka hiss med någon superviktig person. Alltid ett bra knep för att testa om din idé är krånglig eller enkel.

Så dök det då upp en tävling gjord för pitchformatet. Min idé har jag ruvat på i nästan ett år. Jag har inte haft tid att utveckla den, men nu. Nu kan den bli av! Håll tummarna för att jag lyckas charma juryn en gång till och att resultatet leder till en hel ljudbokserie om 10 avsnitt.

Här kan du läsa intervjun med mig och om pitchen ”Kämpa tjejer!”

Ur tidningen Skriva nr 2 2017. Vilken grej!

Ur tidningen Skriva nr 2 2017. Vilken grej!